top of page
Optreden op 5 juni 2022

14-02-2022

Nadat coronamaatregelen ons twee jaar na mekaar beletten om ons traditionele Pinksterenconcert  te verzorgen, mogen we nu hoopvol vooruitblikken naar een optreden op 5 juni 2022.

Al wie op zijn accordeonhonger is blijven zitten, kan zich komen tegoed doen aan een tiental meeslepende instrumentale stukken.

Afspraak om 11 uur op de Grote Markt in Halle, zonder tegenbericht.

CONCERT 2022 ACCORDEONISTEN HALLE AFGELAST

23-12-2021

Naar aanleiding van de recente coronaverstrengingen heeft het bestuur van de Halse Accordeonisten besloten hun concerten te annuleren.

Deze zouden doorgaan op 19 en 20 februari in CC’ t Vondel te Halle. Maar gezien de huidige maatregelen en de voorspellingen van de veiligheidsraad is het organiseren onmogelijk geworden.


Dit is een weeral een streep door de rekening van vele organisaties.


Wij hadden alle coronaregels in acht genomen om alles zo veilig mogelijk laten te verlopen.


Maar het mocht niet baten.... Onder deze omstandigheden is het onmogelijk. Geen repetities, en wat er na 28 januari 22 gaat gebeuren is ook al een raadsel.


De kaartenverkoop begon de laatste dagen nogthans als een trein te lopen. Er waren al ongeveer 500 kaarten de deur uit.


Mensen die kaarten hebben gekocht via Kapsalon Marc kunnen deze terug inruilen voor hun betaald bedrag. Wie het geld heeft gestort op de rekening van de maatschappij mag eerstdaags een terugstorting ontvangen van het betaalde bedrag.


Het bestuur zal aan tafel zitten met onze artiest Garry Hagger en zijn boekingskantoor om te bekijken of er iets of wat kan verschoven worden later op het jaar.


Dit is nu reeds de tweede keer dat wij ons concert moeten annuleren. Voor de vereniging is dit een enorme financiële kater.... Alle voorbereidingen hebben nu reeds al een prijskaartje en dan spreken we niet van het omzetverlies van het concert zelf.


Wij hopen dat 2022 een lichtpuntje zal brengen in deze lange tunnel voor vele onder ons.


Verder wensen wij iedereen de beste wensen voor 2022 en hou het veilig....​

Winterconcert 2022 met Garry Hagger op 19 & 20 februari 2022

24-11-21

Garry Hagger Garry wordt als Gert Vanderhaeghe geboren in Tielrode (Temse) op 29 april 1963. Al jong toont Gert interesse voor muziek. Hij wordt trommelaar, worstelt met notenleer en kiest de trompet als instrument. Garry is amper 13 jaar als hij met zijn orkest 'Poker' nummers brengt van The Beatles, ABBA, enz... Garry volgt dictie- en zanglessen aan de muziekacademie. Zijn eerste single ‘Lieve Monica’ haalt in 1983 de BRT top-10. Garry wint in 1995 de Soundmixshow als imitator van René Froger met 'This is the moment'. De Nederlandstalige vertaling 'Het allermooiste' wordt zijn eerste nummer-1-hit in Vlaanderen. Zijn carrière komt in een stroomversnelling en in 1996 neemt hij deel aan Eurosong (De Gouden Zeemeermin).

 

Nadien volgen ’My life’ in 1997, ‘Las Vegas’ in 1998, ‘South of the border’ in 1999. In 2000 staat Garry op nr. 1 van de Album top-50 in België met zijn ‘Romantic slows’, gevolgd in 2001 door 'Romantic slows 2’. Na 'Perfect moment' in 2001 volgen verzamelalbums en singles zoals 'Zonder jou', 'Wat heb ik fout gedaan' om zo in 2008 tot het album 'De kracht van de liefde' te komen. In 2009 verrast Garry Hagger in een duet met Merrill Osmond, leadzanger van de legendarische 'Osmond Brothers'. Het nummer 'Pure Glory' wordt op menige zender een ware radio-hit. In 2011 volgt ‘Achter de horizon’, een duet met Ben Cramer en in 2012 stopt Garry klassieke melodieën in een eigentijdse verpakking in ‘Klassiek in POP’.

 

In 2013 realiseert Garry een droom die hij al heel wat jaren koestert met liedjes uit het Eurosongfestival in een nieuw jasje. Met de single ‘Was je nu maar hier’ brengt hij ‘What’s another year’ van Johnny Logan in het Nederlands, gevolgd door ‘Vrede voor iedereen’ een bewerking van ‘Insieme 1992’ van Toto Cotugno. 2014. De cd ‘12 points’ komt uit met daarbij een tv-show die wordt uitgezonden door MENT TV, tot vier keer toe. TV Oost, TVL, RTV en ook de Nederlandse TV-Oranje brengen de show van Garry op antenne. Vanaf eind september toert de zaalshow rond het eurosongthema door heel Vlaanderen. In 2015 viert Garry zijn 40 jaar op de planken. In de zomer haalt de single ‘Piranha’ groot succes op alle zenders en podia. Zo’n zomerhit smaakt naar meer en in 2016 volgt alweer een kaskraker met een cover van ‘Besame mucho’. 2017 wordt verrassend ingezet met een remix van ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’, een nummer dat al in 2005 hoge toppen scheerde.

 

2018 wordt het jaar van Garry’s ‘Jukebox’. Uit het repertoire van de tijd toen er jukeboxen nog in het café stonden werden een aantal liedjes geselecteerd die nu te horen zijn op de cd ‘Jukebox’. Alle nummers zijn bewerkt, kregen een hedendaagse sound en Nederlandstalige teksten, meestal geschreven door Garry zelf. In 2019 brengt Garry een nieuwe zomersingle uit. ‘De Zomer’ komt overal in de charts. In 2020 zorgt Garry voor een verrassing van jewelste met ’Gold’, zijn versie van de legendarische mega hit van Spandau Ballet uit 1983.

 

Begin 2021 brengt Hagger een verrassende remake uit van ‘Vlaanderen Mijn Land’ als hulde aan Will Tura. Het nummer straalt kracht en hoop uit na het moeilijke coronajaar. ‘Vlaanderen Mijn Land’ kreeg een eigentijds arrangement en de persoonlijke Garry Hagger touch.

0001.jpg
We mogen terug repeteren

23-06-2021

Na een gedwongen inactiviteitsperiode van meer dan zeven maanden kunnen we eindelijk weer samen musiceren. We zijn met veel enthousiasme opnieuw aan het repeteren in Start 65. We mogen wel verklappen dat we tijdens die gedwongen rustperiode niet bij de pakken zijn blijven zitten. We konden de muziekstukken voor ons volgend winterconcert individueel doornemen en inoefenen, maar we zijn heel gelukkig dat we vanaf nu weer aan het samenspel kunnen werken. De sfeer zat er op 13 juni al meteen in, want iedereen was blij om de groepsleden weer te ontmoeten. De ervaringen van de laatste maanden delen en weer samen musiceren, daar hadden we inderdaad maar al te lang moeten op wachten. We hopen dat het virus nu eindelijk overwonnen wordt, zodat we zonder onderbreking onze geplande activiteiten kunnen uitvoeren. We houden je op de hoogte.

Hervatting repetities

 

Na een paar maanden stilte, op zondag 20 septembre, waren we weer voor ons pupiters met alle veiligheidsmaatregelen i.v.m. corona, maar we zijn verhuisd naar een nieuwe locatie : Start65 gelegen in de Octave de Kerckhove d’Exaerdestraat, te Buizingen.
 

WINTERCONCERT 2019 met Dina Rodrigues

(21/01/2019)

Dina Rodrigues is afkomstig uit Portugal, maar reeds sedert 2001 woonachtig in België. Reeds op zeer jonge leeftijd was ze gepassioneerd door muziek.
Ze volgde populaire zang bij een zanglerares. Via de groep "Hoje Canto Eu" (Vandaag Zing Ik) kon ze ervaring opdoen bij radio Benedita. Dina werd op 20 oktober 2006 uitgenodigd te Fatima voor het 14de Gala van radio Central FM. Ze won er de prijs van beste nieuwkomer voor 2006 en kwam zo op de nationale televisie van Portugal. Haar eerste single, “Uma Casa Portuguesa”, werd uitgebracht op 21 november 2006. In 2013 was ze de winnares in het programma “Komen Eten” op VT4 en mocht ze optreden als special guest in Het Witte Paard in Blankenberge. In datzelfde jaar volgde haar tweede Portugese single “O malhão, malhão”. Dina Rodrigues was ook te zien op tv tijdens de live shows van Eurosong. Haar eerste Nederlandstalige single, “Als jij zo naar mij kijkt”, bracht ze met succes uit in mei 2015. Het nummer stond wekenlang genoteerd in de Vlaamse Hitlijsten. In 2016 werd het duet “Ik heb ‘n oogje op jou” van Paul Severs en Dina Rodrigues overal goed onthaald. Dina Rodrigues pakte in 2017 verfrissend uit met een nieuwe Portugese single: “Este amor perdido”, het is een puur uptempo nummer over verloren liefde. In 2018 bracht ze met de single “Sou Feliz”, een cover van het overbekende “I’m alive” van haar grote idool Celine Dion. Ze wil niet enkel Vlaanderen verder veroveren, maar richt nu ook haar pijlen op het buitenland. Dina Rodrigues zal op 28 februari 2019 haar eerste concert in haar geboorteland Portugal geven.

Dina.JPG
03/09/20 - Co-roet-na in het eten

Geen 61ste eetkermis in 2020. Corona heeft ons in een houdgreep. Repeteren is al sedert half maart uitgesloten. Ons traditioneel concert met Pinksteren werd afgelast. Nu moeten we er ons bij neerleggen dat we omwille van de coronamaatregelen geen eetkermis kunnen organiseren in oktober. Een grote teleurstelling voor ons en voor al onze trouwe vrienden en sympathisanten die ons jaarlijks komen bezoeken om lekker te tafelen en ondertussen te genieten van sfeervolle accordeonmuziek.

WINTERCONCERT 2018

(29/11/2017)

Over een twaalftal weken is er terug ons winterconcert, ditmaal met Doran als gastzanger. Hier kan U alvast kennismaken met onze gast. Doran werd geboren in Kapellen op 27/12/1969 als Darmoise Georges als jongste van 10 kinderen. Op 7-jarige leeftijd ging hij reeds naar de muziekacademie waar hij op 15-jarige leeftijd afstudeerde. Zijn opleiding als muzikant, met o.a. piano en orgel, heeft bijgedragen tot de ruime muzikale bagage waarover hij nu kan beschikken voor het mee uitschrijven van zijn concerten en repertoire. In 1995 werd hij ingeschreven via kennissen uit het vak in de VTM-soundmixshow, die hij, zoals de kranten toen schreven, glansrijk won als Tom Jones met een straatlengte voorsprong. Na die overwinning scoorde hij een aantal Vlaamse hits. In 2000 zong hij de Disney film 'Keizer Kuzco' in, die in Engeland werd bejubeld, en als een van de beste versies werd beschouwd van alle 380 landen. In 2003 bracht hij nog de TV CD '20 love Songs' uit onder de naam George Salinas. Nadien heeft hij een 10-tal jaren een zaak uitgebaat in de horecasector, met voornamelijk weekend- en nachtwerk, waardoor dit niet te combineren viel met de muziek! In de zomer van 2012 verkocht hij zijn zaak en heeft hij de muziekmicrobe terug beet! Doran gaat nu ten volle voor zijn zangcarrière, met schitterende concerten als gevolg en de gloednieuwe DVD 'Me and mr. Jones' vanuit het Casino van Blankenberge, die u tevens kan bestellen op 0494/35.52.76. Geïnteresseerden in Doran, kunnen hem altijd terugvinden op Facebook!

Read more: https://muzikum.eu/nl/120-256/doran/biografie.html#ixzz4zoQatldA

WINTERCONCERT 2017

(13/03/2017)

Accordeonisten vullen driemaal CC ‘t Vondel.

nze reeks succesconcerten gaat ononderbroken door. We blijven het waar maken en we oogstten alweer een immense bijval. Onze gastvedetten Sasha & Davy voelden zich perfect in hun sas en namen de zaal op sleeptouw met eigen hits en covers. Ook de instrumentale nummers konden het publiek uitermate bekoren en de reacties liegen er niet om: iedereen was in de wolken en we hoorden niets anders dan woorden van lof en tevredenheid.

WINTERCONCERT 2016

(23/02/2016)

Onze winterconcerten zitten er op. Het was een groot succes.

Driemaal zat de zaal in CC 't Vondel tjokvol.

De muzikanten musiceerden vol enthousiasme, samen met de charmezanger Frank Galan.

De sfeer was optimaal.

Op zondag kwam de zanger Henri Spider mee op de bühne om zijn liedje "Villezjiel" mee te zingen.

VERENIGDE ACCORDEONISTEN OP BEZOEK IN DE HALSE RUSTHUIZEN

(14/10/2014)

In het kader van de viering van 90 jaar bestaan van onze vereniging zullen in de loop van de volgende weken gratis optredens van onze accordeonisten plaatsvinden in de zes Halse rusthuizen.
 

De bewoners van de rusthuizen zullen vergast worden op een concertprogramma met een mooie selectie bekende melodieën. Op die manier willen de accordeonisten hun sociale rol in de kijker zetten en aan de bewoners dank u zeggen voor de jarenlange sympathie die ze voor het volksinstrument accordeon hebben gekoesterd.

Onze trektocht begint op:
woensdag 29 oktober OCMW Halle

donderdag 30 oktober 2014 Marentak

donderdag 6 november 2014 Centrum Koekenbeek

donderdag 13 november 2014 Sint- Augustinus

zaterdag 15 november 2014 Residentie Lucie Lambert

en als laatste woensdag 19 november 2014 Ten Hove.

ACCORDEONCONCERTEN OP DE GROTE MARKT

(14/09/2014)

De jaarlijkse concerten die VLAMO (Vlaamse amateurmuziekorganisatie vzw) organiseert tijdens Open Monumentendag, waren volledig gewijd aan de accordeon. De andere jaren speelden harmonies en fanfares, nu was het de trekzak. Dit alles gebeurde naar aanleiding van het negentigjarig bestaan van de Halse Verenigde Accordeonisten.

 

Dat de belangstelling voor de accordeonmuziek er nog is bleek uit de talrijke opkomst. Geregeld zaten de stoelen voor de kiosk op de Grote Markt vol. In onze provincie zijn de Verenigde Accordeonisten van Halle wel de enige maatschappij, daarom werden alle verenigingen van de omliggende provincies aangeschreven.

Zo kwamen er accordeonorkesten naar Halle uit Brakel, Wilrijk, Boechout, Essen, Genk, Houthalen en natuurlijk ook de Verenigde Accordeonisten uit Halle.

 

Bron: Editiepajot

STREEKMUSEUM

(07/08/2014)

Neem eens een kijkje in het streekmuseum !!! https://www.facebook.com/pages/Zuidwestbrabants-Museum-Halle/122795507752986? fref=photo

TENTOONSTELLING VROLIJKE VRIENDEN OP RING-TV

(09/07/2014)

De expo 'Vrolijke Vrienden', over het erfgoed van de Halse Accordeonisten, kwam aan bod in Zina van 4 juli 2014 op de regionale zender Ring-tv. De reportage is te herbekijken via www.ringtv.be. http://www.ringtv.be/videos/zina-zomert-expo-vrolijke-vrienden-in-halle1

GESCHIEDENIS VAN DE VERENIGDE ACCORDEONISTEN

(08/05/2014)

In samenwerking met de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring Halle verschijnt in juni Hallensia nr. 2. Het tijdschrift is voor de gelegenheid volledig gewijd aan een kroniek van 90 jaar Verenigde Accordeonisten Halle, door Josy Marcelis. Het wordt een uitgebreid nummer van ca. 60 bladzijden, met een hele verzameling unieke foto’s, documenten en illustraties.
 

Dit tijdschrift is verkrijgbaar voor de prijs van 10€ via ons secretariaat.

TENTOONSTELLING

(08/05/2014)

In het kader van de viering van 90 jaar bestaan van onze vereniging vond in het Streekmuseum Halle de vernissage plaats van de expo “Vrolijke Vrienden. 90 jaar Verenigde Accordeonisten Halle”.

De tentoonstelling blijft lopen van 7 juni tot 14 september. Meer info over de openingsuren is te vinden op de website: www.streekmuseum-halle.be.

AMBIANCE OP DE BEESTENMARKT

(30/08/2013)

Ons openingsconcert voor de Kermis t’ Halle, in samenwerking met de Confrérie van de Vaantjesboer, had plaats op 30 augustus op de Beestenmarkt, in het grote gezelschap van reus Vaantjesboer. Het zal hem weer aangestaan hebben. Met een brede smile zat hij daar op zijn duivelston te genieten van ons programma met een selectie van 10 nummers uit ons repertoire van 2013.

Met het lijflied van de Vaantjesboer, op de muziek van “Auprès de ma Blonde”, begeleidden we het aankleden van de kleine Vaantjesboer.

Daarna mochten we beginnen aan ons eigen concert.

De sfeer was tof en dat had niet alleen te maken met de knappe nummers die we brachten, maar ook met het goede weer, beter dan de voorspellingen lieten vermoeden.

Uiteraard verdienen de dirigent en het ganse orkest ons aller felicitaties voor het puike concert, maar een bijzondere vermelding is hier ook gepast: gehandicapt rondstruinen na een schouderoperatie, maar toch niet opgeven en “Austria Medley” spelen op de Steirische accordeon, je moet het maar doen: Marc Grenson mag hiervoor een pluim bijsteken op zijn Tiroolse hoed.

Het publiek bedankte na elk nummer met een hartelijk applaus.

Bij het laatste nummer, “Les Lacs du Connemara”, werden de traditionele zakdoekjes weer bovengehaald en meteen werd ons repertoire van 2013 uitgewuifd.

Ons volgende optreden is voor 2014, in ’t Vondel, met Bandit als gast

ZANGERES MARJAN BERGER BREEKT POLS, MAAR TREEDT VERDER OP

(21/02/2013)

Zangeres Marjan Berger breekt pols, maar treedt verder op.

Zaterdag 16 februari was er een eerste optreden van Marjan Berger in CC ’t Vondel te Halle, in samenwerking met de Verenigde Accordeonisten met een 40-tal muzikanten sterk orkest.

Na het voorlaatste nummer voor de pauze liep het fout.

Marjan viel backstage van een trap en brak haar pols.

Het laatste nummer voor de pauze werkte ze nog af, maar vertrok dan onmiddellijk met één van de medewerkers naar het ziekenhuis AZ Halle. Daar werd ze dadelijk verzorgd.

Om de twee zondagconcerten met de Accordeonisten niet in het gedrang te brengen en omdat Marjan haar programma verder wou afwerken, werd er geopteerd om haar pols in het gips te leggen. Eén uur na het ongeval stond Marjan terug op de planken bij het accordeonorkest.

Ze diende echter geopereerd te worden en dat gebeurde maandag in het ziekenhuis nabij haar woonplaats. De operatie is zeer goed geslaagd en de zangeres heeft dinsdagmiddag het ziekenhuis verlaten.

Haar rust was maar van korte duur: woensdag trad zij alweer op en stelde haar nieuwe single voor.

Ei zo na betekende dit voorval een catastrofe voor ons concertweekend, maar door haar kranige optreden heeft Marjan onze concerten gered.

We mogen echter niet vergeten dat ons succes bij het publiek niet enkel te danken is aan het fantastische zangtalent van Marjan Berger, maar eveneens aan de inzet van alle muzikanten, want ook op het ritme van onze instrumentale nummers kregen we alle aanwezigen in vervoering.

Ook onze "Zennetaler" verdienen een dikke pluim op hun Tirolerhoed. Met hun Steirische accordeons namen ze de hele zaal op sleeptouw. Het resultaat van hun studiereizen naar Oostenrijk mag er absoluut zijn.

De climax van het programma kwam er met het laatste nummer, een Nederlandstalige versie van "Les Lacs du Connémara" door Marjan Berger. Laaiend enthousiast stonden alle toeschouwers te zwaaien met witte zakdoekjes.

Achteraf kregen we van het publiek niets dan lovende commentaren. Een echo van iemand die voor de eerste maal ons concert bijwoonde, luidde als volgt: "Ik wist niet dat je zo'n fantastisch resultaat kon halen met accordeons. Volgend jaar kom ik zeker terug".

bottom of page